بادمجان را در بهشت دیدم و...
#بادمجان-در-یافته-های-دینی_و_علمی
نکاتی پیرامون خواص آن
1- مناسب برای سودا (رفع رسوبات خون) و عدم زیان به صفرا (اصلاح کننده طبایع)
2- شفای هر درد
3- درد نمیاورد و درد را میبرد.
4- در همه حال معتدل و خوب است (در هنگام احتیاج به گرما، گرم و هنگام نیاز به سرما، سرد است)
5- کاهنده قند خون (پنج، شش هدد کلاه سبز بادمجان را در آب جوشانده و آب آن را بخورند)
6- درمان بواسیر (مانند روش قبل، آب کلاه بادمجان)
7- بادمجان درخت ولایت است.
8- درمان پیسی (در صورت آب پز کردن)
9- افزایش عقل و حکمت و قدرت درک و فهم
10- مناسب برای مسن و جوان
11- ازدیاد طراوت صورت
12- نرم کردن رگ های خونی (تصلب شرایین)
13- تقویت قوه جنسی مرد (افزایش آب مرد)
▫️درصورت مصرف در فصل خرماپزان (تیر و مرداد)
- درمان کل بیماری ها
نکته 1: آب پز بادمجان و سپس با روغن مخلوط کردن یا سرخ کرده بادمجان با روغن زیتون یا مصرف ترشی بادمجان مفید است.
نکته 2: انجماد بادمجان سرخ شده اشتباه است و مانند باقی غذاها، بیش از سه روز نباید استفاده شود
نکته 3: بادمجان برای افرادی که آن را مضر میدانند، مضر است و برای کسانی که آن را مفید میدانند، مفید است.
▫️توضیحات
- از عدم اطلاق بادنجان به شهر خاص (مثل #سنای_مکی که دوای هر دردی است) همه نوع بادنجان مد نظر بوده است.
- ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ: ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ، ﺑﺮﺍﻯ سودا، ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺻﻔﺮﺍ ﻧﻴﺰ ﺯﻳﺎﻥ ﻧﻤﻰ ﺭﺳﺎﻧﺪ. (ﻃﺐّ ﺍﻟﺄﺋﻤّﺔ ﻟﺎﺑﻨﻲ ﺑﺴﻄﺎﻡ/ﺹ139-ﺍﻟﻤﺤﺎﺳﻦ/ﺝ2/ﺹ335–ﺍﻟﺄﻣﺎﻟﻲ ﻟﻠﻄﻮﺳﻲ/ﺹ 668)
- ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ: ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ، ﻛﻪ ﺷﻔﺎﻯ ﻫﺮ ﺩﺭﺩ ﺍﺳﺖ. (ﺑﺤﺎﺭ ﺍﻟﺄﻧﻮﺍﺭ/ﺝ66/ﺹ223)
- ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩق علیهﺍﻟﺴﻠﺎﻡ: ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ ؛ ﺯﻳﺮﺍ ﺩﺭﺩ ﺭﺍ می ﺑﺮد. ﺧﻮﺩ، ﺩﺭﺩ ﻧﻤﻰ ﺁﻭﺭﺩ. (ﺍﻟﻜﺎﻓﻲ/ﺝ6/ﺹ373-ﺍﻟﻤﺤﺎﺳﻦ/ﺝ2/ﺹ334-ﺑﺤﺎﺭ ﺍﻟﺄﻧﻮﺍﺭ/ﺝ66/ﺹ222)
- ﺍﻣﺎﻡ ﻫﺎﺩﻯ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺧﻄﺎﺏ ﺑﻪ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺧﻮﺩ: ﺑﺮﺍﻯ ﻣﺎ، ﺑﺎﺩﻣﺠﺎﻥ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﺑﻴﺎﻭﺭﻳﺪ ؛ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ احتیاج به ﮔﺮﻣﺎ، ﮔﺮﻡ ﻭ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ نیاز به ﺳﺮﻣﺎ، ﺳﺮﺩ ﺍﺳﺖ. ﺁﻥ، ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺍﻭﻗﺎﺕ، ﻣﻌﺘﺪﻝ ﻭ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺣﺎﻝ، ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ. (اصول الکافی/ج6/ص373)
- امام صادق (ع) میفرمایند: زیاد بادنجان بخورید در فصل خرماپزان، زیرا درمان کل بیماریها است و طراوت صورت را زیاد میکند و رگهای خونی را نرم میکند و آب مرد را زیاد میکند.» (مکارم الاخلاق/ص184)
- البته در بعضی مناطق خرما نیست و میتوان نزدیکترین محل که خرما دارد را در نظر گرفت. معمولاً فصل خرماپزان تیرماه و مردادماه است. در این روایت مراد این نیست که در دیگر فصول سال بادنجان مصرف نشود بلکه مراد این است که مصرف آن در این زمان خاص درمان کل بیماریها است. کسی که مبتلا به تصلب شرایین است دیواره رگهایش سخت میشود و ممکن است ترک بخورد یا پاره شود و اگر خونریزی مغزی باشد میتواند سبب سکته مغزی، فلج یا مرگ شود، با توجه به روایت، بادنجان رگها را نرم میکند و برای این بیماری مفید است. همچنین نرم شدن رگها خونرسانی به صورت را بهبود میبخشد و سبب شادابی پوست صورت میشود.
- پیامبر (ص) میفرمایند: «بادنجان بخورید زیرا این را در بهشت دیدم و شهادت داد برای خداوند به حقانیت و برای من به نبوت و برای علی (ع) به ولایت، اگر کسی آن را بخورد با نظر اینکه بیماریزا است، برای او بیماریزا است و اگر کسی آن را بخورد با نظر اینکه درمان است، برای او درمان است.» (مستدرک الوسائل/ج16/ص430) بادنجان درخت ولایت است.
- با توجه به این روایات برخلاف نظر بعضی مردم و طب سنتی، بادنجان ضرر ندارد و اگر ضررهایی هم داشته باشد در فصل خرماپزان دیگر ضرر ندارد.
- کلاه سبز بادنجان کاهنده قند خون است، خوب است کسانی که مبتلا به بیماری قند هستند هرچند مدت یکبار حداقل پنج یا شش عدد از آن را در آب بجوشانند و آب آن را بخورند، این قند خون را پایین میآورد و پسازآنکه دوباره بالا رفت این باز همین کار را بکنند. اگر کلاه سبز را هم با آب آن بخورند برای بواسیر هم مفید است.
- در روایت آمده: «(بادنجان) را سرخ کنید.» (الدعوات/ص158)
- بادنجان را میتوان با روغنزیتون سرخ کرد و مصرف نمود همچنین میتوان بادنجان را به صورت ترشی هم مصرف کرد. متأسفانه بعضی مواد غذایی را برای مدت طولانی منجمد میکنند و بعد مصرف میکنند، این اشتباه است، در طب اسلامی یک ماده غذایی بعد از سه روز دیگر نباید مصرف شود.