آیین همسرداری
دو مورد از کلید های خوشبختی:
صداقت :
یکی از مهمترین خصوصیتی که زن و مرد باید در زندگی مشترک مد نظر داشته باشند صداقت در گفتار و رفتار است. صداقت در گفتار زن و مرد یعنی آنچه که مربوط به زندگی مشترک میشود را با یکدیگر با شفافیت کامل در میان بگذارند، اگرچه به زیان خودشان باشد.این مساله موجب جلب اعتماد زوجین نسبت به یکدیگر شده و آنان همدیگر را به چشم فرد مورد اعتماد نگاه میکنند و این مساله موجب میگردد که اگر مرد در خارج از منزل مشغول به کاری میشود، همه تمرکز خود را بر روی کارش قرار دهد و دلنگران منزل و خانوادهاش نباشد و این امر موجب پیشرفت کاری و اجتماعی مرد میگردد که این خود مورد پسند خانم خانه است؛ چرا که خانمها از لحاظ روانی بسیار علاقهمند به همسری هستند که از لحاظ اجتماعی موفق باشد.
از طرف دیگر وقتی خانم در خانه مشغول امور روزمره خود میباشد، همهی تمرکزش بر روی امورات خودش میماند و این موجب موفقیت در خانهداری و همسرداریاش میشود و این خود موجب بهرهمندی کامل مرد از جذابیت و خلاقیت خانم خانه میگردد.
مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) فرمودند: « اگر زن احساس کند شوهرش به او دروغ میگوید یا مرد احساس کند که زنش به او دروغ میگوید و هر کدام احساس کردند دیگری در اظهار محبت صادق نیست، این دیگر پایههای محبت را سست خواهد کرد. »
ابراز و اظهار محبت:
راز دیگر خوشبختی یک خانواده بیان کردن و ظاهر نمودن محبت و علاقهی قلبی است. خداوند متعال خود وعده فرموده است که بین زن و شوهر مودت و رحمت قرار میدهد؛ اما متأسفانه برخی با توجیه واهی قدر این نعمت و موهبت بزرگ الهی را نمیدانند و با حرفهای غیرمنطقی خود و همسرشان را از لذت نعمت خدادادی محروم مینمایند؛ درحالی که زن و شوهر میتوانند با بیان علاقهای که در قلب خود پنهان داشتهاند، به لذتی بزرگ دست یابند و این علاقه و محبت را مضاعف نمایند و مطمئن باشند که با هر بار اظهار نمودن محبت قلبی این محبت عمیقتر و ریشهدارتر خواهد شد و این خود به محبت عملی کمک میکند. محبت عملی آن است که زن و شوهر در عمل و رفتار خود نیز این محبت قلبی را به یکدیگر نشان دهند.
(بیانات مقام معظم رهبری هنگام ایراد خطبه عقد/ 6/6/81)
مثلا اگر مردی یا زنی از دیدن رفتاری در همسرش شادمان میگردد، به خاطر جلب رضایت همسر و نشان دادن مهر و علاقهی خود نسبت به او، این رفتار را انجام دهد و بالعکس اگر کسی از دیدن رفتاری در همسرش آزرده خاطر میگردد، آن رفتار را انجام ندهد.
این نوع محبت کردن موجب خوشی و شادی و صفا و صمیمیت در زندگی میگردد و در نتیجه ثمرات بسیاری خواهد داشت.
پیامبر گرامی اسلام(صلی ا… علیه و آله و سلم) میفرمایند:
یا در روایات میخوانیم که حضرت علی(علیه السلام) با وجود همهی مشکلات کاری و اجتماعی و سیاسی زمان خویش، هر زمان که به خانه میآمدند و حضرت فاطمه(سلام ا… علیها) را مشغول کاری میدیدند، به ایشان در انجام کار خانه کمک میکردند و همین طور برعکس؛ هر زمان که حضرت علی(علیه السلام) برای جنگ به خارج از مدینه میرفتند، کارهای بیرون از خانه را نیز حضرت زهرا(سلام ا… علیها) برعهده میگرفتند و این همان محبت عملی است که ما از آن سخن میگوییم.
خلاصه این که طلبههای گرامی! سربازان امام زمان(عجل ا… فرجه الشریف)! چشم اطرافیان به شما دوخته شده تا ببینند که شما در امور همسرداری چگونه عمل میکنید؟ ایا رفتار شما بعد از طلبگی تغییری کرده است یا خیر؟ شما خود در رفتار و کردار خود بیندیشید؛ آیا آیین و اصول همسرداری شما اسلامی است.
البته که هست، اما بیایید بیش از پیش به این اصول پایبند باشیم و با انجام وظایف خود به آن زندگی شیرین که خداوند متعال برای ما طراحی کرده است برسیم.
هرچه در زندگی به اصول اسلام پایبندتر باشیم، زندگی خود را به زندگی آسمانی و پر از معنویت و صمیمیت حضرت علی(علیه السلام) و حضرت فاطمه(سلام ا… علیها) نزدیک کردهایم.
به امید عنایت بانوی دو عالم به زندگیهای طلبگیمان.
برای مطالعه بیشتر به کتاب نظام خانواده در اسلام آقای حسین انصاریان مراجعه فرمایید.